BMW Z1 Club Nederland

Duitsland 2007

VRIJDAG 1 JUNI 2007

Op vrijdagochtend werden we ontvangen in Montfort bij Cafe Housmans met koffie/thee en lekkere Limburgse vlaai natuurlijk. Het was heerlijk weer en we hebben lekker buiten gezeten.

Om stipt 11.00 uur zijn we in een stoet van 30 auto’s vertrokken richting de Duitse snelweg. Ik moet zeggen 30 auto’s achter elkaar was een hele uitdaging maar we hadden weinig keus daar er heel wat wegafzettingen zijn in de omgeving Montfort i.v.m. aanleg van de A73. Eenmaal op de snelweg werden er al snel vanzelf kleinere groepjes gevormd.

Na een hele toer op de autoweg zijn we ongeveer 100km voor Deidesheim van de snelweg gegaan en voordat we aan de toertocht begonnen wilden we toch eerst wat eten daar het al 13.45uur was. We zijn naar binnen gegaan bij een Italiaans restaurant. De keuken ging om 14.00 uur dicht maar de eigenaar was zo vriendelijk om ons toch, uiteindelijk voor ongeveer 30 personen van eten te voorzien.
Al snel vonden wij een Italiaans restaurant waar we heerlijk hebben gegeten al moesten de "oude mannen" wel lang wachten op hum bestelling. Afijn 2 uur later vertrokken we bij het restaurant en konden we onze rit voort zetten.

Hierna hebben we heerlijk gereden het was alleen jammer dat het regende waardoor het kapje dicht moest.

Tegen half 6 kwamen wij in Hotel Hatterer's in Deidesheim aan. Daar we werden verwelkomd door Gregor Hoffmann, die de aanzet vormde van dit weekend.
Het was een puzzel om alle Z1 op het parkeerterrein geparkeerd te krijgen maar het is ons gelukt om de auto's achter het hek op het terrein te krijgen. Het hotel had een prachtige tuin met veel verschillende kruiden, planten, heesters en vijvers en een mooi terras. De meeste clubleden waren al ingecheckt en zaten al lekker aan de borrel in het hotel of in de bar naast het hotel.
We waren een van de laatste om te arriveren bij het hotel. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten onder begeleiding van een pianist. Na het eten zijn er nog menigeen de bar in gegaan en toen ik om 1.00 uur naar bed ging was die bar nog lang niet leeg.

ZATERDAG 2 JUNI 2007

Zaterdag ochtend werden we wakker met regen en toen dacht ik toch wel 'wat jammer'. Maar tijdens een heerlijk uitgebreid ontbijt begon het zonnetje al te schijnen en zag de wereld er totaal anders uit. We konden zo ook allemaal met open wegrijden. Het nieuwe routeprogramma is nog niet zo makkelijk om te lezen, we hebben daarom hele mooie stukken landschap gezien maar niet altijd de geplande route. De omgeving is erg mooi en doet een beetje tropisch aan met huizen die een gezellig kleurtje hebben en links en rechts een palmboom (zegt veel over het klimaat hier) en natuurlijk wijnranken, heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeel wijnranken

De middagstop was bij een mooie oude burcht. Hier konden we lunchen en eventueel een rondleiding door de burcht maken. Helaas is onze Herman hier niet lekker geworden en is een dokter voor hem langs moeten komen. Ik moet zeggen in Duitsland is dat toch allemaal wat sneller dan in Nederland. De hele middag hebben we nog heerlijk kunnen toeren met het zonnetje op onze gezichten.

Bij terugkomst in het hotel even de weg oversteken voor de wijnproeverij, dit werd leuk gedaan en de wijnen waren goed. Leuk om te zien dat iedereen toch een andere smaak heeft want op de opmerking lekker wijntje waren er toch verschillende reacties, ongeveer tussen helemaal mee eens tot ben je niet helemaal goed, niet te drinken.

ZONDAG 3 JUNI 2007

Weer prachtig weer en een mooie rit, alleen die navigatiesoftware is het nog niet helemaal, misschien wel helemaal niet. Door een andere opbouw dan normaal heeft een hele groep de kopermijn gemist. Jammer want het was heel leerzaam om dit eens te zien.

Al met al was het weer een geweldig gezellig weekend. Bedankt Ben en Petra Kooman en Gregor Hoffmann voor de organisatie.
Tevens vond ik het geweldig om zo’n grote opkomst te zien voor dit weekend. Het was leuk om bekende maar ook om niet zulke bekende gezichten te zien.
Ook wil ik nog even kwijt dat het me goed doet dat we zo voor elkaar klaar staan als we iemand kunnen helpen.

Jolanda Pisters en Sonja Kamer