BMW Z1 Club Nederland

Ardennen 2005

Foto's van Guus>>


De eerste echte rit van 2005, iedereen weer enthousiast en trappelend van ongeduld. Spa was de verzamelplaats voor dit evenement. Een aantal leden was al een dag eerder vertrokken en had een tussenstop gemaakt en de rest was vroeg in de ochtend vertrokken. Uiteindelijk stonden er 31 Z1’s op de gereserveerde parkeerplaats in hartje Spa te glanzen in de ook nog aanwezige zon. Gereserveerde parkeerplaats? Jawel, onze Monica en Guus hadden het zo voor elkaar dat er zelfs een officieel bord stond dat er verder niemand mocht parkeren.
Na de nodige begroetingen en zoenen kwamen de tongen weer los, men had elkaar alweer zolang niet gezien. Dus babbelen en daarna inschrijven bij Monica. Een ieder kreeg een pakket met info en een mooi roadbook. Iedereen aan tafel voor de lunch en eens even kijken hoe alles er uit ziet: het roadbook, wat krijgen we nu, bolletje pijltje. HELP, dat was de meest gehoorde kreet. Lichte paniek brak uit, zweetdruppels kwamen te voorschijn en bovendien moesten de equipes ook nog individueel starten, dus je moest zelf de route lezen. Voorwaar een heel ander begin. Na de lunch de start, individueel en nog met enkele nuttige tips van Guus, die ons ook het zuivere gesponsorde nat van Spa meegaf. Prachtig weer, dus allemaal open de weg op. Al snel ontstonden er toch weer groepjes, maar ja, dat hoort bij de club. Een heel mooie rit door een geweldig landschap bracht ons bij de koffie met vlaai. Er was ook nog een stop bij het oorlogsmonument van Mardasson.

Deze Z1 fan is er al heel vroeg bij.


Hierna nog een kort stukje naar de hotels, waar een ieder zich kon gaan opfrissen voor de rondleiding en proeverij bij de lokale brouwerij. Ik moet zeggen, ik heb zelden zo’n snelle rondleiding gehad. De man in kwestie vond dat dit allemaal van je kostbare drinktijd afging, dus in een mum van tijd waren we door de brouwerij heen en stonden we met een heerlijk glas gerstenat in onze handen.
Hierna volgde het diner in Hotel Tanneries. Het was een heerlijke maaltijd en er was natuurlijk weer veel bij te praten, want wat was er allemaal wel niet gebeurd vandaag. Na het diner werden we in een andere zaal van het hotel verwacht voor een drankje en een dansje, de DJ zat al met smart op ons te wachten. De rest van de avond verliep heel gezellig, zonder al te veel schade, als we de fikse hoofdpijn van een paar leden de andere ochtend niet meetellen.

De tweede dag, iedereen toch weer redelijk op tijd op voor het ontbijt en de ogen gericht naar boven, want hoe is het weer? Misschien een beetje donker maar het zal toch wel opklaren??? Natuurlijk, ook deze dag waren de weergoden ons gunstig gezind, dus dakje open.

Even een onwillige Z1 aanduwen en we konden op weg voor een rit van ongeveer drie uur die ons bij de lunchbestemming zou brengen. Maar drie uur achter elkaar rijden is binnen onze club niet geheel mogelijk. Denk even aan een plaspauze en natuurlijk niet te vergeten “even een bakkie doen”. Dus zoeken naar een leuk plekje en daar waren er zat van. Uiteindelijk toch de locatie van de lunch bereikt. Te laat natuurlijk, maar ja, het is ook zulk mooi weer dus even hier en daar kijken.

De lunch werd geserveerd in een oude abdij, of was het een klooster, in elk geval was het een perfecte plek. Hier hadden we ook even de tijd om Monica en Guus nogmaals te bedanken en een bos bloemen te overhandigen aan onze gastvrouw; maar Guus mag er ook naar kijken natuurlijk. Na de lunch nog even de tijd nemen voor een groepsfoto. Of iedereen erop staat weet ik eigenlijk niet. Iedereen die erbij was moet maar even zoeken of hij of zij op de foto staat.

Er gebeurde eigenlijk zoveel tijdens dit weekend dat ik vast nog het een en ander ben vergeten, maar iedereen die heeft meegereden was het er over eens: het was TOP. Monica en Guus het was super.

Petra Kooman.