BMW Z1 Club Nederland

Verslag Dijkenrally 24 juni 2001

Op zondag 24 juni was het weer zover de tweede eendaagse rit dit jaar. Dus kap open, zonnebrand mee en zonnebril op en voor een andere weggebruiker een badhanddoek. Hierover meer aan het einde van het verslag.

Vierentwintig leden uit Nederland en een uit België verzamelden in hartje Rotterdam om allemaal aan de dijken rally 2001 te beginnen. Om 10:30 werden de koffie en diverse broodjes geserveerd. Een betere aftrap konden wij niet hebben. Natuurlijk werden er weer diverse tijdschriften van hand gewisseld en hier en daar een poster of boek. Al snel was het tijd, om door Ben de instructies te geven voor deze rit. En om 11:00 uur was de eerste van twee groepen weg.

Het werd al snel duidelijk dat Zuid Holland veel moois te bieden heeft. Rustig rijdend en niet inhalend, een stukje Nederland ontdekken door middel van een dijkenrit. Dit had al snel tot gevolg dat er vier groepen reden. Ieder op haar gemak met de routebeschrijving erbij afvinkend  wat men net had gereden. 

Met de zon volop schijnend, kwamen we  “bruin” aan op de “Lingehoeve”. Een lunch locatie welke geheel bij deze rit en auto hoort. Een rietgedekte boerderij gelegen aan een dijk bij Oosterwijk. Natuurlijk werd er een welkomstdrankje direct geserveerd om iedereen even op adem te laten komen wat voor moois men net had gezien tijdens dit stuk van de rit. Niemand kwam ook maar iets te kort; door schitterende landschappen over wegen en dijken langs rietgedekte boerderijen, huizen met schitterende tuinen kon men bijvoorbeeld ooievaars en zwanen met jongen zien.

Al pratend kon men uit diverse hapjes kiezen welke uitgestald stonden op het buffet. Het mag voor zichzelf spreken dat deze lunch pauze langer duurde dan gepland. Ook mede door de zon, het blijven bijvullen van de glazen en als uitsmijter het nog aanbieden van een dessert buffet.

Alhoewel we achter op het schema stonden werd er besloten te vertrekken in een groep. Opnieuw lekker rustig rijdend. 

Het “mooiste” van de rit moest nog komen. Een fietser deed namelijk vervroegd mee aan de opnamen van “Ter land, Ter zee en In de lucht”. Wat was namelijk het geval. Een z1 haalde nog even snel in en had niets in de gaten maar de  z1’s welke achter deze zwarte z1 reden moesten deze tweewieler uit het water halen….. De pret niet gedrukt kwamen we aan in Capelle. Opnieuw een buffet en drankjes stonden wat verlaat, door ons, klaar.

Wij hebben ieder geval erg genoten van deze rit en hopen weer veel deelnemers te mogen begroeten bij de volgende rit in Limburg.

Als afsluiter wil ik de sponsors hartelijk danken voor de koffie bij ontvangst, lunch en “apres drive”  buffetten en dranken. Niet te vergeten Ben en Aad voor een voortreffelijk goed georganiseerde rit.

Freude am Fahren, Leon Beenen

Klik hier voor foto's van deze rit.