BMW Z1 Club Nederland

Toerrit Drente 26 juni 2005.

Na een paar verschrikkelijk warme dagen een heerlijk frisse ochtend. Er werd nog even een poging gedaan de kap op de heenweg gesloten te houden, maar met het compromis windschot erop vertrokken we noordwaarts. Nog voordat we het dorp uit waren zagen we al de eerste Z1 in de mooiste kleur. Pas na Hoogeveen werden we op hoge snelheid ingehaald door een 5-tal andere kleuren.

De ontvangst is zoals gebruikelijk: uitstappen en kletsen. Met enige moeite kregen Theo en Christina ons de kantine in voor de koffie met wat lekkers. De bediening was mooi en goed verzorgd. Daarna werden we in een voor mij nieuwe wereld rondgeleid: 10 hectare komkommer (en geen kwel!), dat zijn 100.000 vierkante meters om 19.000.000 komkommers per jaar te produceren van ca 10.000 planten in 3 kwartalen (plus 1x tomaten voor de kerst). Dit alles in een uiterst moderne kas, waar de computer communiceert met Meteo Consult om te bepalen of de temperatuur in de kas een graadje hoger of lager moet zijn: raampje open, of dicht om het dak nat te sproeien. Op het terrein schijnt ook een zwembad te liggen van 30.000 liter. Het is echt indrukwekkend om te zien wat er allemaal geïnvesteerd moet worden om mij een komkommer bij de buurtsuper te kunnen laten kopen voor 50ct. Trouwens wat een verschil in smaak met een verse komkommer van Theo. Per jaar wordt er 4.000.000 kubieke meter gas verstookt, voor verwarming, maar ook voor CO2 (niet CO wat uit onze uitlaat komt). Prachtig ook om te horen dat met al deze high tech de insectbestrijding voor 90% op biologische wijze plaats vindt. Last van muizen? Theo heeft daar een fijne oplossing voor: 4 slangen. Toen was het tijd voor de lunch.

De temperatuur was aangenaam rond de 26 graden. Een werkelijk prachtig aangelegde tuin en een prima verzorgde lunch. Gezien de opkomst van 22 auto’s werd in 3 groepen gereden.

80 kilometer naar de vijvertuinen van Ada Hofman in Gramsbergen over prachtige binnendoor weggetjes langs en over de grens met Duitsland. De foto’s spreken voor zich. De botanische Vijvertuin is overigens te koop. Zie ook www.adahofman.nl. Na uitgebreid in deze prachtige tuinen over de Z1 gesproken te hebben, het tweede deel van 50 kilometer afgelegd. Heel veel mooie bochtjes Theo!

De grote finale vond plaats in Het Hoes van Hol–An in Aalden. Pannenkoekenbuffet in een uiterst relaxte omgeving. De terugreis is dan altijd weer wennen zonder een Z-eentje in de spiegel en eentje voor je.

Christina en Theo ontzettend bedankt voor de mooie dag en erg leuk dat we in jullie keuken mochten kijken (hint naar alle leden).

Wim Kemper.

Gezocht: foto's van dit evenement.

 

Vraagje voor diegene die niet geweest zijn: Waarom hangt Theo zijn kruipplant op?