BMW Z1 Club Nederland

Vrijdag 18 mei 2001

Vrijdagochtend vanaf ongeveer 10.30 was het een drukte van belang in het “tapperieke’ in Montfort , het vertrekpunt voor de Eifel rit. Een 20 tal Z1’s hadden zich daar verzameld voor de eerste fase van de rit, deze bracht ons onder wisselende weersomstandigheden eerst door Belgie en daarna door Duitsland. Door de pittige lengte van de rit moest er af en toe best even worden doorgereden, het was een heel mooi begin, maar helaas vielen er ook regelmatig wat buien, dus een ieder heeft het kapje open kapje dicht weer goed kunnen oefenen.

De gezelligheid was er niet minder om en om ongeveer 19.00 uur arriveerden we, na een paar stops tussendoor, in het hotel dat wij voor de gelegenheid voor ons zelf hadden, van de 26 kamers hadden wij er 24 gereserveerd, dus het was tijdelijk ons Z1 honk.

Na een biertje, wijntje of een frisdrank aan tafel en de kok heeft ons niet teleurgesteld, het eten was prima.

Zaterdag 19  mei 2001

Na een goed ontbijt en een indeling in groepen zijn we met 23 auto’s op pad gegaan, er waren nog een 3 tal auto’s bijgekomen die helaas niet op vrijdag konden starten.

Het was droog weer, wel wat bewolking maar lekker open rijden en de rit was soms een beetje lastig maar waanzinnig mooi, om 1 uur was de lunch gepland, maar dat liep een half uurtje uit, omdat er nogal wat Z1’s op een pont moesten liepen we hier een kleine vertraging op.

De lunch op een waanzinnig mooie plek was prima en iedereen kon lekker even bijkomen in het inmiddels verschenen zonnetje.

Om ongeveer 18.30 uur waren wij weer bij het hotel waar een glaasje goed was voor de dorstige kelen, ook nu weer gevolgd door een lekkere maaltijd.

Het hotel bleek een disco te bezitten dus die hebben wij met z’n allen in beslag genomen en er een heeeel gezellige avond van gemaakt.

Zondag 20 mei 2001

Vandaag mochten we uitslapen want het vertrek was pas om 09.30 uur onder een strak blauwe hemel en een heerlijke warme zon, dus genieten maar.

Wederom een prachtig rit over heerlijke Z1-wegen. Na een laatste stop kort voor de grens werd er afscheid genomen, zodat een ieder zijn eigen weg kon vervolgen.

Het was echt een fantastisch weekend en ik denk dat een ieder heeft genoten van de wegen, de omgeving, het weer en de gezelligheid, want wederom is gebleken dat onze club toch wel heel bijzonder is, als je ziet hoe een ieder op zijn eigen wijze kan genieten van een weekend als dit.

Ook hebben de deelnemers er 2 collectors items bij, een foto uit het BMW archief en een poloshirt met Z1 Eifel 2001 vermelding.

De organisatie was perfect en onze dank gaat uit naar Patrick en Jolanda en de overige bestuursleden die zich hiervoor hebben ingezet, ook danken wij de mensen van het hotel die prima voor ons hebben gezorgd.

Of de club volgend jaar dit weer gaat organiseren, reken maar van YES, want voor diegenen die er dit jaar niet bij waren of konden zijn, hebben wij nog een advies, schrijf nu alvast in want je weet niet wat je hebt gemist.

voor foto's van dit weekend click hier