BMW Z1 Club Nederland

Verslag van de toertocht door de Hoekse Waard en op Goeree Overflakkee 2004

Het was weer zover op 18 april 2004: de eerste toerrit van het BMW Z1-seizoen. Nadat het weer in de dagen hiervoor prima was, moesten we helaas constateren dat de weergoden ons deze keer niet zo gunstig gezind waren. Er stond een stevige bries en het spetterde een beetje.
Dit was echter voor de 18 deelnemende Z1-equipes geen reden om thuis te blijven.
Nadat we waren ontvangen met koffie en gebak was iedereen om 11.00 uur klaar voor vertrek.

De equipes werden in twee groepen opgesplitst en we konden weg. De rit voerde ons door een stukje Nederland dat wij als onze achtertuin beschouwen, maar waar we delen toch nog niet van hadden gezien.
Nadat we de Hoeksewaard hadden verlaten gingen we via de Haringvlietbrug naar Goeree Overflakkee, een mooi gebied met veel polders. Hier stonden de bollenvelden mooi in bloei en ondanks het mindere weer was iedereen onder de indruk.
Om 1 uur gestopt voor de lunch in Herkingen. Ook hier bleek weer dat gezelligheid niet van het weer afhangt. Nadat we weer wat waren bijgepraat vervolgden we onze rit terug richting Mijnsheerenland.
Inmiddels was het wel wat enthousiaster gaan regenen. De polders en het open landschap blijven ook onder deze omstandigheden heel erg mooi.
Aan het eind van de rit nog even wat drinken met de hele groep en toen ging een ieder weer op huis aan.
Wij bedanken namens alle deelnemers Rob voor de organisatie van deze mooie en gezellige rit.

Ben & Petra.