BMW Z1 Club Nederland

5 mei 2002

5 mei is een feestelijke dag. De ontvangst in Schoonhoven, de "zilverstad” van Nederland, met een groots stuk gebak droeg daar zeker aan bij.

Er waren meer auto's ingeschreven dan er uiteindelijk kwamen aangereden, wat voor de organisatie teleurstellend moet zijn, daar er niet de moeite werd genomen af te berichten.

Eerst de pont genomen, waar we niet allemaal tegelijk op konden, de Lek over, een vrij brede rivier met een druk scheepvaartverkeer.

Aan de overzijde eerst even hergroeperen en dan los gebrand over de zuidzijde van de Lekdijk. Hoe verzint men een dergelijke naam, Lekdijk. Een dijk behoort niet lek te zijn, want dan holt hij uit, met een flink gat en een ondergelopen land als gevolg.

Kennelijk heeft de staat dit ook begrepen en was en werd er volop gewerkt, om deze dijk te verbreden, op te hogen en bochten eruit te halen. Weer een sterk stuk typisch Hollands werk, altijd maar weer in de weer tegen het water, maar of de uitstraling er mooier op wordt laat ik maar in het midden. Het oogt meer solide, maar wij hebben liever bochten. Bochten waren er nog voldoende. Misschien was het maar beter dat het regelmatig niet droog werd, dan heb je ook geen last van rijen fietsers die hier vaak zijn, daar het af en toe toch echt smal op de dijk kan zijn. Niet gedacht dat er een vesting was, zoals bij de stelling van Amsterdam. Dan op naar Rhenen richting Grebbenberg, alwaar de lunch werd genoten.

De terugweg langs de noordelijke kant geeft weer een totaal ander beeld, waarbij je aan een kant de rivier hebt en aan de andere kant de bossen. Door een gemist bord splitste een groep zich af die via een landelijke alternatieve route na het passeren van sluizen en stuwen en gebruik van de gsm weer aansluiting wist te vinden. Na een stukje cross country, vanwege de dijkverbreding, kwam Schoonhoven weer in zicht.

Ja dan wordt er onder het genot van een drankje nagepraat en veel gelachen. Maar dan blijkt: Wie zijn eigenlijk die meneren en mevrouwen, hebben die ook een naam? Ja natuurlijk, maar die kennen we nog niet. De oplossing ligt voor de hand, we vragen Marco foto's te maken en laten een papier rondgaan waar een ieder zijn naam opschrijft. Veel hilariteit, maar het komt voor elkaar

Reeds de volgende dag staat de groep op onze website onder foto's gemaakt door een Z1-lid. Aanklikken Lekdijktocht en jawel hoor, nogmaals aanklikken ter vergroting en de namen staan boven de persoon in kwestie. Alleen blijft de vraag wie is Marco, zijn naam staat er wel maar hij zit er niet, rara.

AI met al een plezierige dag met enthousiaste mensen die maar niet uitgesproken raken over hun hobby de Z1.

Met dank aan Rob c.s.,

Roland Vet.