BMW Z1 Club Nederland

 

Limburg-toertocht 29 juli 2001

In het kader van de Z1-toertochten is er dan een uitnodiging voor een rit in Limburg en wel ja, bijna in België.
Een beetje ver weg denk je dan als eerste, maar dan schiet er naar boven "is dat niet het land van het bronsgroen eikenhout, waar de Amstel Goldrace wordt gehouden en dat doen ze juist daar omdat het zo zwaar fietsen is", ja dan moet het voor de Z1 prima geschikt zijn.
Zondag 29 juli, de weersvoorspellingen zijn goed tot zeer goed en waar wordt het nog het warmste: in Limburg natuurlijk
Kasteel Limbricht, eerst een majestueuze laan begrensd door hele oude eiken, dan de slotbrug over, de valdeuren onderdoor en dan de grote binnenplaats met een 30 tal Z1's in een cirkel opgesteld.
De Franse gasten spreken van une image splendide. Zij hadden er ooit 8 bij elkaar gezien, dit was toch wel het toppunt.
Internationale teams, 1 uit Frankrijk en 2 uit België, wat deden die bij ons? Gaan wij nu al een internationale club worden? Nee dat is het niet, maar de Fransen waren te weten gekomen dat wij als Z1 Club Nederland, ruim een jaar bestaande, met nu al 118 leden, met de Duitsers een overeenkomst hebben weten af te sluiten.
Ja dat maakt nieuwsgierig hoe wij dat voor elkaar gebracht hebben, want zij willen ook een club oprichten maar zich dan direct bij de internationale Z1-club aansluiten. Kennelijk ligt dat niet zo simpel, vandaar hun bezoek aan ons.
En dan de Belgen: Z1-liefhebbers uit het juiste staal/kunststof gesneden, die graag met geloofsgenoten een dag willen optrekken, maar wel lid gaan/moeten worden omdat de secretaris hen al een Z1-pet heeft meegegeven.
De rit blijkt neergezet in een prachtige setting, voor westerlingen lijkt het dat je in het buitenland bent. Glooiende heuvels, carré-boerderijen, veel bomen, haarspeldbochten. Na een kleine 2 uur rijden onder een hete zon dan eindelijk de eerste rustplaats, een groot parkeerterrein, een groot terras, maar ondanks duidelijke afspraken een kleine bediening, met een ober die letterlijk en figuurlijk peentjes zweette en na lange tijd en veel aandringen aan de glazen rook om te weten wat daar inzat.
Daar sta je dan als organisator, want dit is niet de beoogde gastvrijheid. Niet bij de pakken neergezeten, want dit zou ook het eindpunt worden, een snelle oversteek naar de concurrent die naar later zou blijken alles weer meer dan goed maakte.
2e deel van de rit, dan zie je waar de Limburgers van houden: volle terrasjes en kermis vieren; maar wel op een plek waar wij door moesten. Ja wat dan? Even de hekken weg en dan dwars over het kermisterrein, aangemoedigd door de toeschouwers alsof wij de rally van Monte Carlo reden, wat er soms wel op lijkt.
Al met al een zeer mooie rit waar een ieder van ons van genoten heeft.
De kontakten zijn weer versterkt, de banden weer wat afgesleten, en je weet nu ook hoe dat eruit ziet 32 Z1's bij elkaar, met berijders die uren kunnen praten over het wel en wee van hun "enige echte Z1".
Wist U dat er ook Z1-banden zijn, ja met de naam Z1 erop? Interesse, vraag het Charles.
Jolanda en Patrick, bedankt voor een fijne dag,


Roland en Merel Vet.