BMW Z1 Club Nederland

Limburg 2004


Tijdens de ALV van januari meldden Jan en Caroline Linders uit Limburg-Brabant zich spontaan om voor de leden van onze club in juni een rit te organiseren. Voor het bestuur bood dit tevens de gelegenheid om de dag ervoor van een 3-tal bestuursleden die jaren belangeloos hun inzet hadden getoond, op gepaste wijze afscheid te nemen.

Hoewel er mooi en droog weer was voorspeld, bleek het ’s morgens op weg naar Ospel erg druilerig. We werden met koffie en natuurlijk vlaai ontvangen in de plaatselijke feestzaal. Ruim 30 equipes hadden zich aangemeld; een hele organisatie dus. Om klokslag 11 uur vetrok de eerste groep, nog steeds in de regen, voor een etappe van zo’n 70 kilometer door een fraai, weliswaar vlak landschap. Er waren 5 groepen. Inhalen van andere groepen was verboden, hoewel in die richting wel toespelingen werden gemaakt. Zonder in te halen bleek de laatst vertrokken groep al snel 2 groepen voorbij te zijn gegaan en dit zonder overtreding van de regels. Wat bleek: de groepen 3 en 4 hadden een verkeerde afslag genomen en waren hierdoor achterop geraakt. Vreemd eigenlijk als je bedenkt dat de rit toch helder en duidelijk door Jan en Caroline, met hulp van Piet v.d. Heuvel (jammer genoeg op deze dag niet aanwezig) was uitgezet.

Halverwege de eerste etappe werd het droog en al snel werd de kap van de Z1’s in groep 5 geopend. Vrijheid blijheid en frisse lucht, daarvoor heb je immers een cabrio.

Rond enen gebruikten we de warme lunch in Nunhem, goed verzorgd met heerlijke soep en goulash. Na een uurtje werd de 2e etappe ingezet. Het bleef droog, dus kon er gelukkig open worden gereden. We eindigen bij het stulpje van Jan en Caroline en konden parkeren in het naastgelegen weiland. Diverse berijders lieten zien een 180-gradenslip redelijk te beheersen. Het weiland werd deels omgeploegd. Alles liep gelukkig zonder kleurscheuren e/o schade aan onze auto’s af.

De nazit in de achtertuin was uiterst geanimeerd en er werd nog lang nagepraat over verschillende zaken. Je kunt merken dat de vaste kern van de club, meestal bij de verschillende ritten/tochten aanwezig, elkaar goed begint te kennen. Behalve een club voor en van een speciale auto wordt het inmiddels ook een vriendenclub, waarop wij als bestuur zeer trots zijn.

Caroline en Jan: perfect georganiseerd, alles tot in de puntjes geregeld. Mede namens alle aanwezigen bedankt.

Bob Halsema
Garderen, 15 juni 2004.