BMW Z1 Club Nederland

Apeldoorn, zondag 23 juli, 9:15 uur. De lucht is blauw, de zon schijnt al volop, de kap is open, de petten gaan op, op naar Mijdrecht!
Daar worden we hartelijk ontvangen door Aad en Berna. Het is al weer even geleden dat we elkaar gesproken hebben en de sfeer zit er dan ook al snel in als de 1e gesprekken op gang komen. Na een kopje koffie en een “Mijdrechter” gaan 10 equipes om de 2 minuten van start met het routeboek (bolletje/pijltje) en een lijst met vragen voor een kleine puzzeltocht.
Na een “vliegende start” waren we al weer snel terug bij het beginpunt. De navigator kon deze flitsende start niet zo snel volgen waardoor onze rit met wat hindernissen begon. Gelukkig troffen we de bezemwagen nog net, zodat we toch nog de goed kant op gingen.
Na een prachtige route door de Vechtstreek met schitterende huizen, wateren en slootjes met eenden en gifgroen kroos, prachtig bloeiende lelies en hortensia’s kwamen we in Weesp. Een heerlijk terras aan het water voor een verkoelend drankje en een broodje of voor sommigen een pannenkoek. Hier hebben we de 1e bevindingen van de rit kunnen doornemen. Een aantal waren al verder op de route of zaten op een ander terras, maar ja zoals het bij de club gaat is iedereen toch het liefst samen om een hapje en drankje te nuttigen, dus iedereen toch uiteindelijk samen op het terras in Weesp.

Na het vervolg van de prachtige rit langs de Vecht, over bruggen en door kleine straatjes en volle sluizen met boten en aan de kade Shanty koren om de mensen te vermaken, kwamen we bij de kartbanen van Michael Bleekemolen.
Na inlevering van de antwoorden van de puzzeltocht bij onze gastvrouw, hebben zich 10 personen ingeschreven voor een kartrit. Ja, ja onder ons ook 2 dames!!
Met z’n 10en zijn we met haarnetje, helm en beschermjas op weg gegaan in de geest van Michael Schumacher. Na de rustige rit konden de snelheidsduivels zich uitleven en bedachten zich dan ook geen moment om vanaf de 1e meter voluit te gaan. Er werden links en rechts prachtige inhaalmanoeuvres gemaakt, die er 2 keer toe leidde dat er rijders in de banden stonden en er dus een gele-vlagsituatie ontstond (het was net echt).
Ook de dames, Merel en Evelien, lieten er geen gras over groeien en gooiden het gas af en toe helemaal open en gingen eervol de strijd aan met de mannen. Na 12 minuten intensief racen kwamen de verhitte hoofden weer onder de helm vandaan, waarna er afgekoeld moest worden met een drankje. Het was een hele leuke ervaring, maar de volgende keer neem ik een kussentje mee!

Na de prijsuitreiking van de puzzelrit, 1e plaats Joke en Eduard, 2e plaats Henk en Edwin Gils en een gedeelde 3e plaats voor Herman en Trudy en Wim en Evelien, namen een aantal equipes afscheid en vertrokken naar het hoge noorden en zuiden van het land.
Een kleiner gezelschap heeft zich in hartje centrum op het terras genesteld bij restaurant Rendez Vous. Af en toe hoorden we het geluid van een opstijgend vliegtuig. Dit scheen uit het toilet te komen. Tijdens een overheerlijk diner verdween een ieder om en om naar het toilet om toch eens even polshoogte te gaan nemen wat dit nou was. Wisten jullie dat ze in Mijdrecht naast een droog automaat die je bijna naar buiten blaast een wastafel hebben met de afvoer regelrecht in de spouwmuur….. Mocht je in de buurt zijn, ga even langs in Mijdrecht om dit 9e wereldwonder te bekijken.
O ja, vergeet dan niet heerlijk te gaan eten bij Rendez Vous!!

Wij hebben een heerlijke dag gehad en willen Aad en Berna hartelijk bedanken voor de goede zorg en geslaagde dag.
Graag tot de volgende rit!

Evelien en Wim