BMW Z1 Club Nederland

Verslag toerrit Noord Holland 1 september 2001

De dag begon bewolkt en met een paar flinke buien dus met de kap dicht richting Westzaan.

Eenmaal daar aangekomen en na hartelijk te zijn verwelkomd door de organisatie met koffie en een koek, leek het er verdacht veel op dat de lucht begon op te klaren en terwijl er steeds meer Z1’s arriveerden werd het ook steeds zonniger. Dus toen eenmaal alle 30 Z1’s er waren en we konden beginnen aan de rit konden ook alle kappen naar beneden. Na de tekst en uitleg van Roland die ons als een onvervalste Romeo vanaf het balkon toesprak (met een steelse blik naar zijn eigen Merel) gingen de sleutels om en waren we op weg door een heel mooi landschap en boven ons de zon en van die typische Hollandse wolken.

         

Het eerste deel bracht ons uiteindelijk na heel veel bekijks te hebben gehad en een rondje strand te hebben gedraaid bij het huis van Hans en Petra waar we werden onthaald op fris, melk en overheerlijke broodjes. Daar het weer nog steeds heerlijk was konden we dit in de tuin in het zonnetje nuttigen. Natuurlijk werden er weer oude en nieuwe verhalen naar bovengehaald en bleek ook nu weer dat er zo ontzettend veel te bepraten is met als onderwerpZ1.

Na de lunch het vervolg van fijn autorijden over paden en dijkjes langs water en molens door straten waar we met dertig Z1’s behoorlijk veel aandacht hadden en waar nog lang over gesproken zal worden. Onderweg werden we op een dijk nog staande gehouden niet zozeer door de sterke arm maar wel door een ijsco dame die ons voorzag van een koele versnapering.

Verder gingen we weer met als eindstation het gezellige plaatsje Edam waar de lokale pers aanwezig was om een aantal foto’s te maken voor de krant. (Nu niet denken dat je iets over het hoofd hebt gezien in het Algemeen Dagblad of in de Telegraaf want ik denk dat de krant een iets meer lokaal karakter had.)

Gezellig op het terras met een drankje en een hapje nagenieten van weer zo’n dag die alle deelnemers nog lang zal bijblijven en dit soort dagen kan alleen als leden zich hiervoor willen inzetten.

Ik denk dat ik namens iedereen kan spreken als ik zeg het was TOP.

Merel, Petra, Hans, Maurits en Roland bedankt.!!!!!