BMW Z1 Club Nederland

Overijssels Vechtdal en Salland Toertocht 17 en 18 september 2005

Ja, dat was de planning van de organisatoren, zij hadden zich geweldig ingespannen om de Z1-rijders een zondag en voor de ware fanaten ook de zaterdag te laten genieten van de omgeving van Ommen. Maar wat bleek, deze rit die gepland was voor augustus, maar zonder overleg door het bestuur werd verschoven, trok niet de gewenste belangstelling.
Ja, wat moet er dan gebeuren, als je weet dat Aad en Berna 25 jaar getrouwd zijn op de 17e en zich verheugd hadden op de bruidssuite met een enorm bubbelbad, de golfers toch al een plaatsje in hun agenda hadden ingevuld, dan besluit je in overleg met de deelnemers om het toch door te laten gaan. Zoals u zult zien een juiste beslissing.
Zaterdag een prachtige dag met een enkel buitje dat de golfers niet geraakt heeft. Ik golf niet en heb het rustig aangedaan om naar Ommen te rijden, een kopje thee met de eigenaar van het hotel De Zon gedronken, even naar de mooie kamer en dan tegen zessen naar Uncle Henri’s Pub in het hotel; waar een deel van de rijders een drankje tot zich nam en tevens de doppen van de pinda’s (aldaar een goed gebruik) vrolijk op de grond deden belanden. Daarna kwamen de golfers, onder de indruk van de mooie baan die door zijn breedte, beter gezegd de smalte, heel lastig is, je moet dan goed recht kunnen slaan.
Zo tegen achten aan een lange tafel met 15 personen, eigenlijk wel een goed idee voor de verbroedering.
Ron, de eigenaar van de Zon en Alet zaten ook bij deze dis aan, of hij dat de volgende keer weer doet weten we niet, want het was erg gezellig en soms wat luidruchtig, dat krijg je als het goed is altijd met een groep. Het eten is er erg goed en staat op een hoog niveau en dat je niks te verbergen hebt blijkt wel uit het feit dat alle gasten en niet alleen onze groep uitgenodigd werden in de keuken een spoom te nuttigen en daar de keukenbrigade te aanschouwen die in alle rustflink doorwerkt, niet gehinderd door het gebruikelijke geschreeuw van de bediening dat tafel 6 het hoofdgerecht moet hebben etc. Dat is opgelost door een simpel doch efficiënt kaartjessysteem.
Eten zonder wijn is niet af. Kees bestelde de rode wijn en je zal het zien, niet naar de zin. Herman bevestigde dat, het leek wel op kurk. Ron bleef er stoïcijns onder, proefde zelf, deelde de mening eigenlijk niet, andere fles die was gelukkig wel naar de zin van de heren.
De avond werd afgesloten bij Uncle Henri’s Pub alwaar het bruidspaar trakteerde.


De aanrijtijd naar landgoed Het Laer was 5 minuten. Dat gold echter niet voor een ieder, uit Brabant is het echt ver. Het moet/is een groot landgoed geweest zijn, eerst een flink stuk door een bomenrij, dan door een imposant hek, naar de Havezathe, een versterk landhuis omringd door een gracht.
Welkom geheten met een kop koffie met van die lekkere theegebakjes, en voor de suikervrijen onder ons iets extra lekkers.
Totaal 12 auto’s waarvan 1 Z3 M coupe en 1 Fiat Cupra, hoe kan dat nu zult u zich afvragen. Ruud heeft niet al zijn auto’s thuis staan en had geen tijd zijn Z1 op te halen. Ali was er met haar snelle Fiat, zij vertegenwoordigde Bob, die al ver van te voren een andere afspraak had. Aangezien de andere bestuursleden deels in de West zaten, vond ze dat er toch iemand gelieerd aan het bestuur aanwezig moest zijn, zowel op de zaterdag als de zondag, tja dan is een onjuiste auto snel vergeven.
Wat zaten ze daar lekker in het zonnetje op het bordes het leek de koninklijke familie wel. Maar er moest wel gepresteerd worden.
 

 

De groep in tweeën gesplitst, de rit van ca 90 km voor de boeg. De route dmv bolletje-pijltje.
Ik ken de omgeving van vakanties in het verre verleden, maar was toch wel vergeten hoe mooi en bosrijk het is, het Lemelerveld, dat was toch van die 2 reuzen? De heide in bloei, heel veel agrarische bedrijven, het lijkt wel of Alet overal haar paarden heeft gestald. En dan de rust, je snapt niet dat wij zo graag in het westen wonen, het lijkt wel of je in het buitenland bent.
De lunch bestaande uit kleine hapjes werd gebruikt op de top van de Holterberg, gezeten op een mooi terras en lekker in de zon, die de hele dag scheen.
 
Dan verder toerend naar eindbestemming hotel De Zon, dat een heel mooi terras heeft met buitenbar en parasols met centrale verwarming, nu niet nodig. Onder het genot van hapje en drankje de rit geëvalueerd.
De aanwezigen hebben genoten van een prima georganiseerde rit. Trudy heeft nachten niet kunnen slapen van de bolletjes en pijltjes. De afwezigen hebben geluk, zij hebben volgend jaar een herkansing. Maar let op: de aanwezigen komen dan weer om de tocht dan helemaal te kunnen rijden.
Ron, Alet, Herman en Trudy bedankt voor het plezierige weekend.

Roland en Merel.