BMW Z1 Club Nederland

Verslag rit door de Peel 30 juni 2002

Soms ben je blij dat de heren weervoorspellers er niets van snappen en slecht weer voorspellen wat dan de zoveelste blunder was, maar die deze keer zeer goed heeft uitgepakt. Het was dus prima weer op deze zondag en dat maakt het voor de Z1 rijders een nog groter feest. Verzamelen op de markt in Deurne onder het zonnetje op het terras.

De koffie en vlaai werden vlot geserveerd en de tongen kwamen weer los en geloof het of niet we zijn nog steeds niet uitgesproken over onze Z1’s. 

24 Z1’s op het marktplein het blijft een mooi gezicht en ook de omstanders die daar rondliepen waren onder de indruk. Alle kleuren waren vertegenwoordigd en om een uur of 11 gaf de organisatie na een kort welkoms woord het startsein voor de rit door de peel.

Als inwoners van de randstad blijven wij ons er over verbazen dat er nog steeds zoveel ruimte te vinden is, mooie bossen en heerlijke wegen om te berijden tussen de velden door en vooral rust.

Kortom een mooi eerste gedeelte van de rit, die onze groep via een omweg bij de herberg bracht voor de lunch. Ook hier lekker op het terras genieten van een hapje en een drankje en ook nog op tijd om te zien dat Brazilië de nieuwe wereldkampioen voetbal werd ten koste van Duitsland.

Het tweede gedeelte van de rit was misschien nog wel mooier dan het eerste deel. En nog steeds heerlijk open door het Brabantse landschap heen. De rit eindigde bij de boerderij van Jan en Caroline die ons hier heel gastvrij ontvingen en voor een hapje en drankje hadden gezorgd.

Piet en Rita de organisatoren van deze rit hadden voor ons nog een spelletje in petto, ei gooien over afstand, nodeloos te zeggen dat dit de nodige hilariteit opleverde met als winnaars Bob en Alie.

Het was weer een hele gezellige dag waar een ieder zeker van heeft genoten.

Onze dank gaat uit naar de organisatie voor weer een Z1 happening.

Ben & Petra