BMW Z1 Club Nederland

 

Pinksterweekend mei 2002

Het bestuur organiseerde, naar ik begreep voor de 3de keer, een weekend voor de Z1-clubleden naar het buitenland. Vorig jaar voor mij de eerste keer en niet al te positief verlopen, dus de hoop dat het dit jaar beter zou gaan.

Het doel was Houffalize in zuid België, nabij Luxemburg. Een hotel met misschien wel 800 kamers, alwaar voor ons de luxe-suites waren gereserveerd. De auto’s konden droog in de parkeergarage worden gestald.

Het verzamelpunt was net als vorig jaar in Montfort, de woonplaats van Patrick Pisters, die samen met zijn Jolanda de organisatie van dit weekend voor hun rekening hadden genomen. Klasse hoor.

We vertrokken te laat omdat een van de leden onderweg naar de start langs de snelweg pech kreeg. Een V-snaar bleek gebroken. De wegenwacht verhielp het ongemak. Albert en Ina, de ongelukkigen in deze, konden bij de laatste groep aansluiten nadat zij ook van koffie, vlaai en een uitgebreid lunchpakket waren voorzien. Ook ongelukkig was de fam. Kloots. Zij rijden normaliter en mooie Ur-grune Z1, maar verschenen in het Limburgse met een cabrio uit de 3-serie. Wat bleek, enkele dagen voor vertrek was een van de deurriemen van hun Z1 gebroken, waardoor de deur niet meer open of dicht ging. Nog ongelukkiger bleken Ben en Petra. Zij zaten in Londen en kregen met een enorme vertraging te kampen. Gevolg, zij konden niet op tijd aansluiten bij de groep. Scheelde wel, want wij hadden tenminste een extra lunchpakket. Klasse dat Petra en Ben zich ’s avonds laat toch nog in het hotel meldden en de volgende dag monter en wel de rest van het weekend meemaakten.

Vanuit Montfort vertrokken 3 groepen, grotendeels binnendoor, dus via provinciale- en B-wegen middels een mooi uitgestippelde route naar België. Het was prachtig weer, dus iedereen had de kap open. Aan het eind van de middag arriveerde iedereen zonder pech, met door de zon verbrande koppies in het hotel. Na een biertje of wat, een bad of douche verscheen de groep aan tafel voor het diner. Veel verhalen over onze gezamenlijke hobby en de prachtige rit die dag. Na het eten napraten in de bar, waarna en welverdiende nachtrust.

Dag twee; voor we konden vertrekken eerst de auto schoonmaken, ruiten cleanen. Daarna dezelfde groepen. Alleen bij de laatste groep meldden zich 2 extra auto’s, te weten een Z1 en een ………..Z3. Gelukkig konden we de berijder en bijrijder van deze auto ervan overtuigen dat zij achteraansloten en op een meter of 500 achter de groep bleven. (Ze konden ons mogelijk niet bijhouden.) Jammer genoeg hielden we het die dag niet droog en moesten de meeste van ons nog voor de lunch de kap sluiten. Enkele wel heel enthousiasten bleven ondanks gestaag vallende regen open rijden. Na de lunch, een stevige warme hap in het Groot-Hertogdom, ging de rit wederom over mooie maar soms bar slechte wegen, langs en door mooie dorpjes terug naar het hotel.

Na het eten splitste de groep zich grotendeels in tweeën. De youngsters/sterken daalden af naar de catacomben van het hotel alwaar en heuse disco was. Op muziek van Kabouter Plop, maar ook House en andere populaire Top-40 muziek stonden er diversen van ons op de dansvloer. Je trof er leden en partners van leden die zich volledig uitleefden. De anderen bleven boven en praatten bij over de techniek, olien, banden of andere zaken.

Dag drie. We konden uitslapen en vertrokken weer richting Nederland. Enkele leden besloten op eigen gelegenheid terug te rijden dan wel er nog een dag aan te plakken; het was immers wederom formidabel weer. Eerst werd iedere auto, berijder en bijrijder op de foto gezet. Ik heb ze gezien en jullie staan er goed op. Na een lange rit kwamen we op de plaats waar we onze laatste maaltijd gebruikten. Hier namen we afscheid. Deels in kleine groepjes ging het huiswaarts. Enkele leden besloten de rit tot het eindpunt in Maasbracht te volbrengen.

Wederom een pracht-weekend.

Bestuur en met name Patrick en Jolanda nogmaals mede namens de andere deelnemers bedankt voor jullie organisatie. Ik begreep dat jullie het volgend jaar weer mogen doen.

Alie en Bob Halsema

Magic Violet.