BMW Z1 Club Nederland

 

Dagrit Gelderland 23 augustus

Op de zonovergoten zondag 23 augustus togen 18 Z1’s naar Barneveld. Erik Jan van Beek had een tocht uitgezet die de opwarming van ons land duidelijk liet zien, af en toe reden we door stukjes woestijn. Buiten het rijden waren er ook geregeld culturele en culinaire stops. En er moesten foto’s herkend worden. We vermoedden dat de meest geroutineerde rallyrijders met de eer zouden gaan strijken en inderdaad, de winst in de fotocompetitie ging naar Herman en Trudy.

We gingen in twee groepen van start. De ene onder aanvoering van Wim en Evelien, die een thuiswedstrijd reden. Bob en Alie reden niet mee; menslievend als ze zijn stonden ze halverwege ijsjes uit te delen toen we langs hun huis kwamen. (Plakkerig maar) lekker!
De eerste stop was bij het Aardhuis midden op de Veluwe. Er waren veel wilde zwijnen en vossen te zien, en grappig genoeg ook Hermans vader als boswachter op een foto uit 1938.

De lunch zou gebruikt worden op landgoed Schovenhorst met veel bijzondere bomen, een arboretum, maar helaas zagen de uitbaters door de bomen het bos niet meer. De meesten van ons kregen niets te eten en te drinken. Wat soms vroeg en soms na 3 kwartier meegedeeld werd. De gelukkigen die wel wat kregen ontvingen afsluitend hun wisselgeld in dubbeltjes. Ed kon gelijk door naar de eenarmige bandiet. Pinnen ging niet door de hoge bomen, tenzij je de terminal rechts naast de bar hield en geluk had. We hoorden diverse Z1-leden tegen de bediening mompelen ‘steek die broodjes maar in je arboretum’, maar dat zullen we wel verkeerd verstaan hebben.

De volgende etappe was opeens vrij lang, en we hadden wat lunchoponthoud gehad, zodat kasteel Staverden er bekaaid vanaf kwam. Erik Jan belde dat we beter snel terug konden komen omdat de barbecue begon aan te branden. Teruggekomen troffen we een gezellige bbq aan, ‘bemand’ door leuke dames, die aan het eind ook nog ijsjes uitdeelden uit een ijskar.